logo dynamick

Onze publicaties

Het belang van Happiness @ Work

Het belang van Happiness @ Work

Algemeen   /   14/07/2022   /   0 COMMENTAAR   /  A+ | a-
Als change expert ben ik mij zeer goed bewust van het belang van welzijn op het werk. Personen die niet goed in hun vel zitten, zijn minder betrokken en zijn meer gevoelig voor weerstand. Omdat we tijdens ons leven ongeveer 70.000 uren werken, is welzijn op het werk een belangrijke trigger over hoe we ons voelen. En hoe beter we ons voelen, hoe meer we open staan voor verandering.

Het lijkt voor sommigen onder jullie, allemaal misschien wat ‘fluffy’, maar als we de toekomst van onze ondernemingen willen bestendigen, de juiste mensen willen aantrekken en deze behouden, dan moeten we als ondernemer hard inzetten om wellbeing op het werk in ons bedrijfs-DNA te verankeren. Bovendien tonen allerhande studies aan dat dit bovendien een positieve impact heeft op de financiële én niet-financiële resultaten. Dus 2x bingo!

Als binnenkomer in het licht van de 'war for talent':

“We’re not short of talents. We’re short of open minded hiring managers” (Anouk Lagae)

Daarom vond ik het mijn taak om de Happiness@Work Conference 2022 bij te wonen. Vele internationale en nationale sprekers deelden hun ideeën, visie en ervaringen. Het werd een dag vol inspiratie en nieuwe inzichten, waarvan ik de belangrijkste graag met jullie deel.

Vriendelijkheid is besmettelijk.

De manier waarop we mensen zien is de manier waarop we ze behandelen. De manier waarop we ze behandelen, is wat ze worden! Door een omgeving te creëren waarin je medewerkers elke dag hun authentieke zelf kunnen zijn, zullen ze beter presteren.
Hoe doe je dit?
  1. Durf als bedrijfsleider, manager, leidinggevende mens te zijn en je kwetsbaar op te stellen. Enkel als mens kan je naar hen luisteren en echt connecteren. Vertrouwen en empathie zijn de sleutelwoorden.“Leadership comes from the heart and great leaders show vulnerability!”
  2. Laat ego’s achter bij de deur. 
  3. Geef volledige aandacht aan degene met wie je communiceert door actief te luisteren. 
  4. Oordeel niet over mensen. Iedereen heeft een verhaal en meestal ken je dit verhaal niet.
  5. Probeer niet te manipuleren.

“Zij die niet met hun hele hart kunnen huilen, weten ook niet hoe ze moeten lachen.” (Golda Meir)

Het belang van Positieve Energie

‘Positieve Intelligentie bepaalt de mate waarin je op een positieve en oplossingsgerichte manier omgaat met de kleine en grote uitdagingen van het leven.’ (Gina Peeters) Een hoog PQ maakt mensen weerbaarder en gelukkiger. In de huidige VUCA-wereld is dat een onmiskenbaar voordeel. En het goede nieuws is dat je je brein hierin effectief kunt trainen en 'laten omdenkennaar een positieve mindset … met een gigantisch effect op ‘wellbeing, happiness and productivity’. En om de link te leggen met mijn businessactiviteit. Positieve mensen staan meer open voor verandering en innovatie.

“True leadership gets clear in how we behave when something goes wrong. In a trustful culture, a charitable leader assumes the best until proven otherwise.”

Rust in je hoofd

Stress is not the problem. Lack of recovery is the problem. Het nemen van regelmatige pauzes om te herstellen is belangrijk. Er bestaan verschillende niveaus van pauzes.
1.    Micro (minuten, uren): Neem elke 50 minuten een korte pauze van 5 à 10 minuten om je hersenen even rust te gunnen. Maak ervan gebruik om wat te bewegen.
2.    Mezzo (nachten, dagen): Zorg ervoor dat je goed slaapt en neem af en toe een snipperdag
3.    Macro (weken, maanden): Ga er regelmatig voor een week (of langer) tussenuit. Deconnecteer. Neem tijd voor jezelf, je familie en je vrienden
Er is geen one size fits all, maar luister naar je lichaam.

Geven en nemen

Geef aan anderen en aan uzelf. Het is wetenschappelijk bewezen dat geven aan anderen het geluk verhoogt. Uit studies blijkt dat 'gevers' zowel de beste als de slechtste performers zijn. De slechtste performers zijn gevers zonder grenzen die niet voor zichzelf zorgen. De gevers die ook aan zichzelf geven, zijn de hoogste performers. Je kan enkel voor iemand anders zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. En je presteert er beter door.

Conclusie

Laat Happiness@work geen holle slagzin zijn. Als je bovenstaande take-aways ter harte neemt en welzijn op het werk verankert in het DNA van je organisatie, dan blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat:
-    Je omzet, je winst en productiviteit met meer dan 30% toenemen. 
-    Je verander- en innovatievermogen verdrievoudigt.
-    Het absenteïsme gereduceerd wordt tot 1/3.
-    Het aantal burn-outs heel sterk daalt.
-    Het aantal veiligheidsongevallen gehalveerd wordt.

“People will forge what you said. People will forget what you did. But people will never forget how you made them feel.” (Maya Angelou)


Plan je binnenkort een veranderproject, maar weet je niet goed hoe er aan te beginnen, contacteer ons voor een vrijblijvend sparring moment. Vanuit een mensgerichte visie nemen wij je project ter harte.

Peter Dick
Change Consultant
M&A Integration Expert
Zaakvoerder DynamICK
Founder 'Fusies en Overnames'
peter.dick@dynamick.be
peter@fusiesenovernames.be
Volg jij ons al op LinkedIn?
 
Geen opmerkingen...

Laat hier uw opmerking

Simple catpcha image
Top
logo dynamick

Peter DICK
Zaakvoerder
Ond.nr. BE0837.915.692

Your Business - Our Care

Boost your organisation to the next level.

 

© Copyright 2019 DynamICK - Designed by IlBa Projects - All Rights Reserved